16 martie 2010

Destinul - in viziune astrologica


Traind sub influenta vibrationala, suntem suma influentelor astrale ale temei natale, redate simbolic prin astrograma natala.
De asta se ocupa astrologia natala si reprezinta imaginea personalitatii noastre, insa doar noi putem folosi aceasta personalitate, prin energii predispuse in astrograma natala.
Avem liber arbitru, asadar ne apartine decizia de a lasa personalitatea necenzurata sau de a ne purifica aceste energii pentru a ne schimba viata in bine.

Subiectul vietilor anterioare nu mai reprezinta de foarte mult timp un subiect tabu.
Nodurile Lunare (Sud si Nord), respectiv axa nodala Nodul Sud – Nodul Nord (numita si “Axa Dragonului” sau “Axa Destinului”) ne vorbeste despre lectiile de viata preluate din viata anterioara (bagajul karmic) de insusit in viata actuala – Nodul Sud (karma) si menirea/misiunea noastra pe acest pamant – Nodul Nord (dharma).

Nodul Sud reprezinta ansamblul bagajului karmic (acumulat in vietile anterioare), aspecte/excese ale caracterului/personalitatii exercitate (uneori abuziv) in vietile anterioare, transformate in tendinta de a ne lasa dominati de respectivele defecte, creand dezechilibre. Astfel, inconstient, in viata actuala “uzitam” acest context ca efect al resimtirii acestui comportament ca fiind benefic sau obisnuit.
Pozitia Nodului Sud in casa arata sectorul sau planul vietii in care ne vom confrunta cel mai des si mai mult cu karma noastra.

Nodul Nord, in aspect de opozitie fata de Nodul Sud, reprezinta misiunea/rolul fiecaruia in viata actuala, repere pentru ce ar trebui sa facem in scopul implinirii si al evolutiei. Poate indica deasemenea solutii pentru problemele trecute (Nodul Sud).
Pozitia Nodului Nord in casa arata sectorul sau planul vietii unde avem o misiune de indeplinit si nivelul maxim de insusire si evolutie spirituala.
Practic in aceasta viata, trebuie sa actionam in sensul pozitiei Nodul Nord.
Pozitia Nodului Nord ne ofera totodata sugestii si sfaturi in legatura cu ce ar fi mai bine sa facem pentru a fi mai sanatosi, mai impliniti, mai fericiti, mai evoluati.

In functie de pozitionarea Nodului Nord in semn si casa (in opozitie este Nodul Sud) in astrograma natala, putem afla informatii valoroase despre noi, cum am ajuns si ce trebuie sa facem in aceasta viata pentru a ne implini sufletul.