1 martie 2010

Avem nevoie si voie sa visam


Traim realitatea sub diverse forme, fie ea alb-negru, gri sau in culori. Avem nevoie, dar si voie sa visam in aceasta viata, cu ochii inchisi, sau deschisi.
Fiecare dintre noi visam la ceea ce ne dorim, la ceea ce vrem sa fim, la cum am desena viata daca am putea. Este perfect in regula, este firesc, este gratuit si este dreptul nostru de a nazui catre ideal.

Idealul ni-l desenam asa cum consideram si cu ce culori vrem noi.
Visam uneori poate exact la ce nu credem ca vom avea sau vom fi vreodata, constientizand ca doar visam, fugind de realitate si pesimisti, insa tot avem dreptul sa ne creeam propriul univers. Cine ne opreste ?
Atunci cand ne dorim cu adevarat ceva si visam ca avem acel « ceva », cu toata forta noastra interioara, legea atractiei functioneaza. Putem atrage prin visare «mai bine»-le.
Suntem proprii nostri stapani si avem puterea de alegere. Alegem sa visam sau sa stagnam. Sa vedem dincolo de aparente, sa ne proiectam viitorul, sa optam pentru evolutie.
Ar trebui sa ne facem timp sa si visam. In realitate, cine nu viseaza nu spera. Daca nu avem speranta, nu avem sansa.
Crearea propriei realitati, ne ofera sansa sa ne depasim conditia, ne hraneste ambitia, sufletul, ne vindeca de rau si ne da speranta si bucuria de viata.
Visam zilnic la o viata mai buna, la implinire si echilibru, la bani, la sanatate, la dragoste. In vis avem revelatii, ni se poate intampla ca prin vis sa constientizam realitatea. Atat timp cat suntem corecti si nu divagam spre exagerare in visul nostru, devenim autorii si personajele propriei povesti de viata, in care stabilim prioritati, episoade, capitole de incheiat sau capitole noi. Stabilim cine suntem, ne deslusim aspiratiile, oportunitatile, bilantul intre ce avem nevoie si ce nu, intre ce dorim si ce nu, intre trecut si viitor.
Avem marele avantaj ca putem alege sa visam la viitorul nostru. Astfel, putem pastra si mentine ce este bun si frumos in viata noastra, sau elimina ce nu mai este necesar. Visand, avem viziune asupra vietii, ne putem imagina cum este sa ne fie mai bine sau cum ne poate fi mai rau, ne cultivam discernamantul.
Apoi, daca visam deruland diverse capitole trecute din viata noastra, avem sansa de a discerne intre bine si rau, de a analiza deopotriva greselile dar si reusitele, invatand din acestea, proiectand in acest fel imaginea dorita a unui capitol nou din viata.

Trebuie sa avem curajul sa visam....si sa ne dorim sa ajungem la Luna ; daca totusi nu vom reusi, vom ramane macar printre stele ;)