8 martie 2010

Schimbarea, dusmanul dezamagirii


Suntem oameni liberi, putem decide asupra vietii noastre. Noi suntem cei care stabilim ce le permitem celorlalti si ce ne permitem noua insine.
Cum viata este interesanta si imprevizibila, avem parte de experiente de viata diverse, care ne influenteaza si isi pun amprenta asupra destinului.
Este important cum traim aceste experiente si ce invatam din ele. De asta depinde practic evolutia noastra.
Aceste experiente sunt uneori placute, alteori mai putin placute. In cazul celor neplacute, factorii sunt diferiti, dar de cele mai multe ori credem ca vina o poarta altcineva, acel cineva care ne-a pricinuit neplacerea. Poate chiar asa si este, uneori. Dar ce facem noi in acest sens: ne lasam dominati, cadem victima comportamentelor si atitudinilor care ne dauneaza sau luam atitudine si incercam sa depasim momentul? Mai ales atunci cand lucrurile poate nu tin 100% de noi, putem face o alegere. Aceea de a ne acorda incredere si de privi lucrurile cu detasare si seninatate, pentru a merge mai departe, inainte.
A alege sa facem o schimbare in acel moment, poate reprezenta solutia salvatoare. Este vorba de abordarea problemei dintr-un alt unghi, intotdeauna in favoarea noastra. Putem alege sa ne schimbam atitudinea, comportamentul, comunicarea, directia. Toate acestea insa in mod constructiv, pentru ca reactia noastra sa nu genereze un efect de bumerang sau un efect daunator celorlalti.
Merita sa avem grija de noi, sa nu permitem problemelor sa ne afecteze sanatatea si echilibrul interior. Totul este trecator, nimic nu este fix, totul se transforma, se schimba. Nu merita in schimb sa ne blocam intr-o situatie, cu atat mai mult cu cat nu ne este benefica sau este creata de altcineva, sau de noi insine, ci sa incercam mai degraba o schimbare care sa aduca lumina si eliberare in sufletul nostru.
Schimbarea, poate fi considerata dusmanul dezamagirii. Schimbarea este pana la urma inevitabila, iar daca nu avem deschiderea necesara, riscam sa devenim victimele ei. Pentru ca facand schimbari nu permitem sentimentelor si energiilor negative sa ne incorseteze sufletul.
E normal sa fim dezamagiti, este un sentiment nelipsit in viata si nu suntem neaparat noi cauza dezamagirilor. Insa doar noi alegem cat de mult ne lasam afectati si cat nu dorim sa fim influentati de efectele dezamagirii.
Cu totii suntem fiinte puternice, am fost creati de divinitate sa rezistam intr-o viata cu tot ce ne ofera ea. Avem liber arbitru, deci libertate de alegere pentru "cum" sa facem asta.