1 martie 2010

Viata, cel mai de pret dar


Merita sa ne imprietenim cu viata. Sa rezonam cu ea. Este de departe cea mai buna alegere in final. Viata nu este intotdeauna dreapta, dar tot este buna. Pana la urma, ce nu ne omoara cu adevarat, ne face mai puternici.
Experientele de viata ne ajuta sa evoluam. Oricat de buna sau de rea este o situatie, ea se va schimba. Nimic nu este fix, nimic nu moare, totul se transforma. Universul lucreaza pentru noi. Cum vrem sa percepem schimbarile, este o alegere, iar alegerea este a noastra.
Viata ne ofera sansa, iar noi putem profita de aceasta oportunitate pentru a deveni fericiti. Caci nimeni nu este insarcinat cu fericirea noastra, decat noi.
Obisnuim sa ne victimizam, sa dam vina pe oricine si orice altceva/altcineva, atunci cand suntem dezamagiti. Ne cautam scuze, in loc sa invatam din greseli. Suntem suparati pe viata atunci cand nu ne iese ceva cum vrem noi si facem caz din asta; intre timp, viata se desfasoara, merge inainte, iar noi ne blocam stand pe loc. Dar ne gandim, oare: peste un timp, ne vom aminti de asta sau...cat va mai conta, de fapt?
E foarte important sa facem pace cu trecutul, ca sa nu ne incurce prezentul si sa ne putem construi coerent viitorul. Prezentul este acum si aici, dupa care deja devine trecut. Atat dureaza clipele vietii.
In viata, datorita stilului de a trai, problemelor si stresului cotidian de care ne lasam dominati, sau altor factori, uitam sau ratam clipe valoroase. Viata e prea scurta pentru a ne pierde in energii negative, pentru a ne complace in dezamagiri, in pesimism, in ceea ce nu dorim sau in ceea ce avem senzatia ca trebuie, in ura, invidii si razbunari. Timpul lucreaza pentru noi si vindeca aproape orice, mai bine-i dam timpului timp...
Mai bine respiram adanc, ne calmam mintea. Apoi facem un pas in fata.
Mai bine invatam sa nu fim de acord, decat sa avem ultimul cuvant.
Mai bine realizam valoarea vietii, ne acordam importanta si incredere si facem ceva pentru noi, niciodata nu e prea tarziu. Nici macar sa avem o copilarie fericita, doar ca a doua sansa depinde doar de noi.
Viata e in fiecare zi o sarbatoare, e o invitatie sa ne imbracam fumos, sa radem si sa ne bucuram. Nu trebuie sa pastram toate astea pentru o ocazie speciala, “acum” e special.
Merita ca atunci cand se intampla in viata asa cum ne dorim, sa nu spunem niciodata “nu”. Nu e corect sa comparam viata noastra cu a altora, decat din perspectiva constructiva, pentru ca habar nu avem care este de fapt scopul “calatoriei” lor prin viata.
Daca ne-am pune problemele intr-o gramajoara, alaturi de ale altora, cu siguranta le-am lua pe ale noastre inapoi...
Merita sa traim frumos, sa facem alegeri intelepte.
Viata nu este intr-o cutie cu funda, dar este tot un dar. Cel mai de pret dintre toate.