22 februarie 2010

Despre astrograma natala


Astrograma natala reprezinta certificatul tau de nastere in format "scris in stele", este fisa de prezentare a profilului personal.
Scopul aflarii astrogramei natale si a interpretarii acesteia este acela de a te cunoaste, de a afla ce rol ai in aceasta viata si care sunt reperele de urmat (dupa vointa si alegerea fiecaruia) pentru a evolua pe toate planurile existentei tale actuale.
Semnul zodiacal de nastere (Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti) reprezinta caracterul individului in ansamblu si in special pana la varsta de 28-30 de ani, dupa aceasta varsta individul avand mai mult trasaturi caracteristice Ascendentului sau prin imbinarea emergiilor zodiei de nastere cu cele ale ascendentului.

Zodia se calculeaza pornind de la data nasterii.
Zodia Ascendent necesita un calcul distinct, pentru fiecare persoana in parte, in functie de data nasterii (ziua, luna, anul), ora si minutul nasterii (cat mai exacte), cat si locul nasterii (astrologul va folosi coordonatele geografice ale locului in care individul a vazut lumina zilei in calculul aferent studiului astrologic).
Intalnim des persoane in viata noastra, iar cand aflam raspunsul la intrebarea deja uzitata « ce zodie esti ? », chiar daca stim zodiile si caracteristicile lor, putem avea surpriza sa nu recunoastem persoana respectiva ca fiind Leu, Scorpion sau alta zodie. Asta se intampla tocmai pentru ca insusirile zodiei se interfereaza cu cele ale Ascendentului si cu influentele planetelor si ale tranzitelor, generand astfel un caracter complex, unic.
Astrologia ne ofera informatii despre conjuncturile astrale pentru momentul nasterii si pentru anumite perioade de timp. Toate corpurile au vibratii, acele unde electromagnetice care ne inconjoara corpul. Totul este energie, bazata pe sistemul emitator-receptor.  Noi resimtim aceste energii ca stari de bine sau de rau, ca sentimente de simpatie sau antipatie etc. Aceste stari ne sunt transmise de fiecare entitate cu care intram in contact.
Astrologia porneste de la ideea ca energiile universului isi pun amprenta asupra destinului nostru inca de la nastere si ne influenteaza apoi de-a lungul vietii.
In consecinta, fiecare poate afla profilul sau astrologic si tendintele care se vor manifesta pe parcursul vietii dintr-o astrograma personalizata, in functie de data, ora si locul nasterii. Putem avea astfel avantajul de a trai/gandi/actiona/reactiona in favoarea noastra, avand acces la parghii ajutatoare in indeplinirea scopurilor si intereselor noastre.

!!! A nu se confunda astrologia cu ghicitul. Astrologia nu-ti va spune pe cine vezi maine "la drum de seara" (eventual in asternut, cu lacrimi:)) sau cati bani va avea partenerul tau, ci iti ofera repere importante, parghii de care sa te folosesti in evolutia ta.
Astrologia ne respecta dreptul a avea liber arbitru si de a alege sa facem ceea ce dorim cu viata noastra.
Aceasta stiinta ne-a fost oferita ca un ghid de calatorie prin viata.
Drumurile si metodele de parcurgere le alegem noi
.