22 februarie 2010

Planetele in astrologie


Este deja cunoscut faptul ca planetele (cele mai importante dintre acestea) emit vibratii care ne afecteaza in viata de zi cu zi.
Aceste efecte impreuna cu liberul arbitru cu care am fost inzestrati, demostreaza caracterul de unicitate pe care il avem fiecare dintre noi: actionam si reactionam diferit.
In astrologie, planetele reprezinta, la modul simbolic dat de astrologie, surse de energie sau modele de comportament psihologic. Planetele sunt reale, ele au masa si orbiteaza in jurul Soarelui. Astfel, in studiul astrologic, planetele luate in considerare sunt Luna si Soarele - ca Luminarii, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto. Planetele orbiteaza in jurul Soarelui. Cu cat planeta este la distanta mai mare fata de acesta cu atat ii ia mai mult timp pentru a realiza o rotatie completa in jurul Soarelui. Astfel, Luna are nevoie de 29 de zile pentru un ciclu complet al zodiacului, Soarele – 1 an, Mercur - aprox 88 de zile, Venus - aprox 225 de zile, Marte - aprox 2 ani, Jupiter - aprox 12 ani, Saturn - aprox 29 de ani si ½, Uranus - aprox 84 de ani, Neptun - aprox 165 de ani, Pluton - aprox 248 de ani. Soarele si Luna sunt planete a caror lumina afecteaza mai direct viata pe Pamant si se numesc in astrologie "Luminarii". Lumina de Luna are caracteristici speciale si efecte deosebite asupra vietii terestre, asa cum au demonstrat-o multe experimente biologice. Si asta fiindca "lumina" respectiva nu este doar cea vizibila, ci un spectru mai larg de radiatii. Luminariile sunt cele care au influenta cea mai puternica asupra vietii individuale si generale, fie ea biologica, psihica sau spirituala.
Planetele Mercur, Venus si Marte (cele mai apropiate de Pamant) sunt considerate planete personale. Evolutia lor pe cer, alaturi de Soare si Luna, ofera informatii despre viata personala ca individ.
Planetele Jupiter si Saturn, doua planete grele si departate de Soare, arata capacitatea individului de a se integra in societate, perspectivele, succesul si probele la care poate fi supus individul pe parcursul vietii.
Planetele Uranus, Neptun si Pluto sunt considerate in special semnificatori ai generatiilor, cu implicatii la nivel social general.
Planetele exista, ne influenteaza prin natura si vibratiile lor speciale, insa nu ne obliga la nimic, noi avem propriul liber arbitru care ne ajuta sa alegem si sa decidem ce facem cu viata noastra.
Coteaza foarte mult cum percepem noi aceste vibratii si cum cooperam cu energiile Universului astfel incat sa actionam / reactionam pozitiv la ceea ce ni se ofera, de la probleme la oportunitati. Inteligenta si simturile noastre ne ajuta sa folosim astrologia in favoarea noastra.
Practic, astrologia nu reprezinta decat un ghid complex la indemna noastra in calatoria prin propria viata, care ne poate arata deopotriva posibilele perioade faste sau mai putin faste, dandu-ne si solutii pentru acceptarea/evitarea efectelor acestora.