25 februarie 2010

Iridiologia – metoda de prevenire a bolii


Iridiologia este o metoda de studiere a irisului, prin care se pot examina si despista diverse afectiuni ale organismului.
Aceasta tehnica provine din medicina chineza traditionala. Cu ajutorul iridiologiei se pot diagnostica afectiuni, predispozitii, modificari ale organismului uman in functie de modificarea irisului.
Conform cercetarilor facute inca din antichitate, irisul poate fi impartit in 12 parti egale, formand astfel o harta iridiologica care arata legatura intre ochi/iris si organism, similara cu harta talpii piciorului (reflexoterapie).  Aceasta legatura are la baza legatura nervului optic direct catre creier, care controleaza toate partile corpului nostru. Semnele particulare care indica modificari/afectiuni/nereguli ce au loc in organismul nostru pot fi : umbre, puncte, pete de anumita intensitate si culori, sugerand organele afectate.
In acest fel, printr-o examinare profesionista facuta obligatoriu doar de catre medicii/specialistii iridiologi, se pot depista afectiuni ale rinichilor, tiroidei, creierului, inimii, plamanilor, sistemului digestiv, colonului, organelor genitale etc, dar si predispozitia catre afectiuni ale acestor organe. Iridiologia poate merge mana in mana cu analizele traditionale, pentru o mai eficienta diagnosticare si tratare a a posibilelor afectiuni, alegandu-se astfel cele mai potrivite remedii si tratamente in solutionarea problemelor de ordin medical. Iridiologia, de retinut, este o metoda de prevenire a bolilor prin identificarea predispozitiilor/afectiunilor, insa nu si de tratare a acestora.
Tratarea lor face obiectul altor ramuri ale medicinei traditionale sau neconventionale.
In Romania exista deja astfel specialisti iridiologi, de obicei au cabinete particulare, insa la o simpla cautare pe Google se gasesc informatii in acest sens.