20 iunie 2010

Tranzitul lui Saturn prin casa a 8-a


Conform descrierii Tranzitului lui Saturn - secretul evolutiei / recompensa vietii, tranzitul lui Saturn prin casa a 8-a, indica o perioada in care viata noastra poate capata un alt sens, mai profund, ca rezultat al reactiei noastre la impunerea de a functiona dupa reguli mai stricte.
Este un moment in care ni se cere prudenta si maturitate in tratarea situatiilor referitoare la finantele noastre (provenite de la altii, din mosteniri etc), rabdare si o viziune mai profunda vis-a-vis de planurile secrete ale vietii (fie ele legate de misterele lumii, descoperirea profunzimii dincolo de concret, fie legate de planul intim, sexual, al relatiilor noastre).
Putem avea acum nevoia sau dorinta de a descoperi ce se ascunde in spatele lucrurilor (inclusiv prin abordarea stiintelor care trateaza aceste aspecte ale vietii: misticism, astrologie, psihologie, paranormal etc), de a intelege propria sexualitate, de a percepe si a ne defini mai clar ce anume sta la baza anxietatii, frustrarilor si inhibitiile pe care le simtim.
Este recomandat sa evaluam riscurile de orice fel in legatura cu orice actiune pe care o intreprindem.
Putem avea parte de mosteniri de natura materiala sau de blocaje in obtinerea avantajelor materiale pretinse la voia intamplarii, bazate pe hazard. Se recomanda prudenta in afaceri si/sau in cadrul actiunilor noastre legate de resursele financiare de care dispunem sau putem dispune.
Nu sunt avantajate alimentarea fanteziilor sexuale si nici obtinerea de satisfactii marete legate de planul intim.
Invitatia la introspectie si la aflarea lucrurilor ascunse de planul concret sunt resimtite acum mai accentuat, dovedite de nevoia de a fi cu noi insine, retrasi, netulburati, in cautarea raspunsurilor la nenumaratele dileme si confuzii ce se petrec in mintea si sufletul nostru.
Prin invatarea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam autocunoasterea, autodisciplina, dezlegarea misterelor vietii noastre in viziune proprie si avem parte de clarificari in legatura cu propria fiinta in ceea ce priveste intimitatea, dincolo de aparente.