29 mai 2010

Tranzitul lui Saturn - secretul evolutiei / recompensa vietii


Saturn – planeta profesor – asa cum este denumita in astrologie, este “maestrul” care ne determina sa ne maturizam, sa ne responsabilizam, ne invata acceptarea si asumarea intentiilor si actiunilor noastre, astfel incat sa invatam ce e mai pretios din ceea ce ne ofera viata si sa intelegem ca viata este cel mai de pret dar.

Ce e mai pretios aflam atunci cand ne este bine, dar mai ales atunci cand provocarile vietii presupun obstacole, amanari, bulversari sau dificultati in legatura cu noi insine, in relatiile cu cei din jur sau in legatura cu planurile vietii noastre, momente delicate pentru provocarea din noi – aceea de a realiza/constientiza ce avem de fapt, cine suntem, ce putem avea si ce putem fi.
In astrograma natala, Saturn se poate afla intr-o anumita zodie si casa, marcand astfel destinul nostru in legatura cu lectiile de invatat in calatoria noastra spre evolutie si implinire.
Saturn in tranzitul sau, sta intr-un semn zodiacal in jur de 2 ani si jumatate, influentand astfel mai mult sau mai putin pozitiv un anumit plan al vietii noastre (in functie de valorificarea personala a vietii si ofertei ei), unde a venit practic timpul sa indreptam greselile pe care suntem obisnuiti sa le facem prin felul nostru de a fi, sau avem tendinta sa le facem ca mostenire din vietile anterioare (mosteniri karmice).
Pe unde trece Saturn in tranzitul sau, lasa urme, placute sau mai putin placute, determinand transformari in abordarea vietii, uneori radicale, insa cu siguranta benefice pentru a deveni mai buni, mai intelepti, mai maturi si mai asumati, mai evoluati.
Astfel, Maestrul Saturn, realizeaza un ciclu complet al zodiacului in aproximativ 30 de ani, trecand prin fiecare sector al vietii noastre o data la 2-3 ani, unde vine sa aduca schimbare (uneori prin renuntare) acolo unde este cazul, stabilitate acolo unde trebuie, provocari din care sa intelegem viata noastra cu adevarat si sa ne intelegem pe noi, vine sa trieze, firesc sau fortat daca situatia o impune, pastrand doar ceea ce este necesar si inlocuind sau schimband radical ce nu mai trebuie cu consistenta si esenta, astfel incat suntem invitati sa ne facem ordine in viata, sa ne stabilim prioritatile in planul vietii, sa indreptam lucrurile, devenind pregatiti pentru ceea ce meritam.
“Dupa fapta si rasplata” spune Saturn, conform legii nescrise ca in viata trebuie sa avem atat cat trebuie, nici mai mult, nici mai putin; putinul nu este niciodata prea putin, insa generozitatea lui Saturn se manifesta doar cu pretul constientizarii valorii si valorificarii vietii noastre.
Intelegerea si invatarea/insusirea lectiilor de viata – oferta lui Saturn – complexe si uneori dure deopotriva, ne ajuta sa evoluam, sa devenim mai intelepti, sa ne implinim menirea, realizand propria valoare si misiunea de indeplinit in aceasta viata. Saturn nu ofera nimic gratis, ci cu pretul evolutiei si al intelepciunii.
Prin alegerea persoanala a fiecaruia dintre noi de a actiona in consecinta, ne vom descoperi potentialul interior, uneori nebanuit, primind doar in schimbul valorii personale, drept recompensa, o mina de aur: noi insine si o viata demna si implinita - o viata pentru care merita sa traim frumos.

Tranzitul lui Saturn prin casa 1, indica o perioada in care suntem invitati sa ne redescoperim, sa aflam cu adevarat cine suntem, sa ne maturizam si sa realizam viata cu ceea ce ne ofera ea.
Ceea ce ne poate parea azi monotonie, rutina, poate fi de fapt stabilitatea de maine ce se formeaza in viata noastra. Asta cere insa si incredere din partea noastra, in noi si in viata, rabdare, implicare, corectitudine si resposabilizare.
Incepe practic pregatirea noastra pentru ce are viata sa ne ofere, pentru recompensele minunate ce urmeaza sa le primim in schimbul luarii sinelui si a vietii in general, in serios.
Prin intelegerea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam stima de sine, increderea in fortele proprii, autocunoastere, satisfactii personale dobandite prin modestie si smerenie si valoarea potentialului nostru in calatoria noastra prin viata.

va urma...

Daca vrei sa afli ce domeniu / sector al vietii tale este tranzitat acum de Saturn, trimite o solicitare la adresa de e-mail contact@astrovision.ro care sa contina datele de mai jos si vei primi un feedback in scurt timp:
  • data nasterii: ziua, luna, anul
  • ora nasterii - cat mai exacta
  • locul nasterii