23 ianuarie 2011

Horoscop 2011 - Capricorn / Ascendent in Capricorn


Dragoste

Incepi anul interesat de familie si mediul in care traiesti. Te gandesti ca e timpul sa creezi un echilibru in viata ta.
Poti avea introspectii care sa te determine sa treci prin niste transformari interioare destul de profunde in legatura cu propria personalitate si identitate. De aceea, starile pe care le ai uneori isi lasa amprenta asupra personalitatii tale, pe care o exprimi in exterior uneori diferit, fapt pentru care ceilalti te pot percepe ca fiind dificil.
Din februarie pana la sfarsitul lunii mai, sectorul familie/camin devine dinamic, socializezi in cadrul caminului, iar relatiile cu cei apropiati sunt favorizate.
Astrele iti creeaza in aceasta perioada conjuncturi favorabile pentru mutare in casa noua sau aranjarea casei, pentru a-ti asigura un mediu benefic in spatiul intim.
Totusi prezenta lui Uranus in casa caminului poate aduce surprize si rasturnari de situatii in sanul familiei, deci fii diplomat si fii deschis schimbarilor.
Apoi, pe parcursul verii, se pare ca o noua idila se intrevede, in caz ca nu esti casatorit. Fii pregatit sa cunosti o mare dragoste si pasiune si fii si vigilent totusi, caci Jupiter, care iti promite aceste lucruri frumoase, devine retrograd in ultimele 3 luni ale anului. El va avea grija sa ajusteze sau sa corecteze si e posibil sa fie nevoie sa te reorientezi. Dezamagirile nu sunt excluse, deci evalueaza profunzimea sentimentelor tale cu grija si alege stabilitatea, siguranta si iubirea adevarata, asa cum esti construit si asa cum ai nevoie.
Pentru cei casatoriti, Jupiter aduce revigorarea relatiei de iubire si poate chiar decizia de a face un copil.

Cariera

Inca de la inceputul anului te gandesti la dezvoltare profesionala si la cum ai putea sa faci mai multi bani din munca ta. Faci scenarii si incerci sa gasesti solutii de valorificare a eforturilor intelectuale sau de ce nu, noi portite de a te dezvolta.
In acelasi timp, parca totul te apasa si te resimti in urma eforturilor pe care le depui in munca pe care o prestezi. Vrei mai mult insa lucrurile ti se par destul de greu de urnit.
Asta vine de la Saturn care te indeamna sa gandesti viitorul tau profesional cu asumare si responsabilitate, in special in prima jumatate a anului, cand este retrograd si poate aduce si ajustari legat de statutul tau: noi sarcini si responsabilitati, functie noua etc.
Ai rabdare, caci din toamna vei avea cale libera si chiar vei simti ca poti muta muntii din loc. Revenind in mers direct, Saturn iti asigura determinarea, ambitia si perseverenta in a te mobiliza in indeplinirea obiectivelor gandite in prima parte a anului.
Nimic nu este intamplator, asadar nu te lasa intimidat de faptul ca lucrurile nu se misca sau nu evolueaza asa cum vrei tu.
Esti consecvent nativ, deci ar trebui te adaptezi usor unor astfel de situatii. Ai incredere si vei putea profita de un apogeu in cariera asa cum iti doresti! In tot cazul ai grija si evalueaza corect si obiectiv ceea ce poti, caci Neptun iti poate crea ceva ceata in legatura cu propriile aptitudini si calitati.
Prin aprilie si apoi in a doua jumatate a anului se pune problema echilibrului intre viata personala si cea profesionala, intre casa si servici. Vezi cum te imparti in asa fel incat sa ai din fiecare atat cat trebuie.
In august, Mercur poate genera unele discutii legate de colaborari adiacente sau legat de banii altora. Nu lua decizii radicale caci lucrurile pot cunoaste unele ajustari, deci lasa loc de-ntors si reevalueaza la finalul lunii, cand ai mai multe date.
Spre final de an, poti dezvolta legaturi avantajoase cu strainii/strainatatea, daca prezinta interes pentru tine. Nu sunt excluse nici eventuale calatorii inafara tarii.

Bani

Prezenta lui Neptun in casa banilor castigati din munca proprie, face ca unele confuzii legate de bani sa-ti determine unele mici probleme. In special cand vine vorba de investitii, gandeste si analizeaza de mai multe ori inainte de a lua o decizie importanta. Trebuie sa stii toate datele problemei si e indicat sa ai rabdare pana lucrurile devin clare si stii pe ce te bazezi.
Nu trebuie sa-ti permiti pierderi, deci foloseste-ti flerul, vigilenta si intuitia si incearca sa vezi si detaliile care pot face diferenta intre profitabil si neprofitabil.
In martie abia, dupa oscilatii si ceva socoteli care nu ies intocmai cum sperai, caci ai si cheltuieli, se poate spune ca ai putea sa decizi niste chestiuni financiare.
In luna august, e loc sa reconsideri sau sa renegociezi termenii unei colaborari care implica castiguri suplimentare, insa atentie la detalii si la conditii. Evalueaza, tatoneaza si asteapta luna septembrie pentru decizia finala.
Atentie sporita intre luna august si a doua jumatate a lunii noiembrie, cand riscul este destul de mare.
Fii precaut asa cum iti e felul si fa pasi mici si siguri pentru a obine ceea ce iti doresti.

Sanatate

Chiar daca astrele iti protejeaza sanatatea anul acesta, nu e cazul sa te suprasoliciti si sa te bazezi ca nimic nu te poate afecta din punct de vedere al starii de sanatate.
In iunie si iulie esti solicitat mai mult decat de obicei si asta poate sa-ti slabeasca vitalitatea daca nu-ti dozez eforturile.
Apoi finalul de an iti asigura o raceala neplacuta daca esti neglijent.
Ignoranta unui stil de viata echilibrat iti poate determina unele probleme pe fondul scaderii imunitatii, asadar ai grija la alimentie si acorda-ti timp pentru relaxare si detasare.