8 aprilie 2010

Suntem ceea ce gandim

In prima faza aceasta afirmatie poate fi o provocare care ne da de gandit: gandurile ne definesc sau faptele?
Raspunzand logic la aceasta intrebare, vedem cum de fapt aceasta afirmatie devine o convingere logica, reala si bine argumentata. Gandurile stau la baza actiunilor/faptelor noastre. Cand gandim negativ sau pozitiv, se vede sau mai degraba se simte.
Gandurile noastre genereaza de fapt realitatea in care traim, pe care o exprimam uneori in cuvinte sau o transpunem in actiuni. Actiunile sau vorbele noastre confera astfel putere gandurilor noastre si certitudine.
Gandind pozitiv invatam multe despre noi, putem aduce schimbari acolo unde e nevoie sau putem accepta realitatea si adevarul mai usor. Gandurile noastre pozitive transmit energie pozitiva celorlalti si pot fi benefice atat pentru noi (cei care le impartasim sau le punem in aplicare sub o forma sau alta, prin actiuni, gesturi, intentii) cat si pentru cei pe care ii vizam (transmitandu-le starea de bine sau fiind o sursa de inspiratie pentru ei).
Este dificil sa se pastreze echilibrul intre pozitiv si negativ. Nu e usor sa dezvoltam o constanta in gandire, atata timp cat influentele exterioare pot fi extrem de puternice iar interiorul/sufletul nostru poate fi vulnerabil in anumite momente.
Important este sa realizam ca suntem ceea ce gandim, gandurile ne definesc, ne schimba si ne ajuta sau nu sa atingem multumirea de sine.
Gandurile sunt cele care ne pot da speranta, sansa, dar ne pot si intuneca sufletul si mintea. Prin ganduri actionam in sensul evolutiei si al implinirii, al succesului, si tot prin ganduri putem distruge rapid ce am construit atat de greu.
Gandurile negative pe care ni le permitem pot dezvolta afectiuni/boli a caror explicatie nu o gasim in mod logic neaparat si nici nu constientizam ca alterarea sufletului duce inevitabil la alterarea starii noastre fizice.
Gandurile noastre ne pot transforma visele in realitate si realitatea intr-o viata frumoasa.
Asadar, merita sa gandim pozitiv si deci sa fim pozitivi, sa ne dorim si sa oferim bine, pentru a primi lucruri pozitive in viata noastra. Daca nu gandim asa din prima, avem sansa de a ne razgandi ;)