18 aprilie 2011

Echilibrul – un obiectiv personal esential


Echilibrul in viata este de departe acea performanta la care majoritatea dintre noi tindem sau ar trebui sa tindem, constient sau inconstient (prin regasirea sinelui si incercarea uneori necurajoasa, de a ne impaca cu noi insine).

Unii dintre noi nu realizam inca aceasta nevoie, insa nelinistea, neimplinirea si fondul nefericit (de cele mai multe ori de nemultumire alimentata pe baza pesimismului si a unei orientari eronate a energiilor noastre) ne sugereaza asta, subtil. Acest subtil devine perceptibil, in masura in care ne acordam suficienta atentie si importanta si ne imprietenim cu noi insine, pentru evolutie.

A fi in acord cu noi insine, poate fi cea mai mare realizare de fapt.
O realizare constienta, la nivel personal, insa destul de greu de perceput de catre ceilalti ca fiind asa. Valoarea si importanta pe care le acordam sufletului nostru, face ca propria rezonanta cu sinele sa fie implinitoare.
Fie ca identificam, atunci cand avem un moment greu, complicat sau prea banal in viata noastra, ca ne putem cladi fericirea pe propria nefericire, fie ca ne indreptam spre autocunoastere si dezvoltare personala, prin cautari, revelatii, introspectii sau constienta de sine, determinate sau nu de evenimente sau persoane din viata noastra, ajungem sa facem astfel inevitabil un pas catre noi, catre sufletul nostru, catre ceea ce suntem de fapt, catre acceptarea noastra.
Asumarea sinelui, a gandurilor si actiunilor noastre este o prima etapa si cea mai importanta din intregul lant de etape ce se petrec in viata noastra, in care nimic nu este intamplator. Apoi, invatarea si integrarea iertarii propriei fiinte dar si a celorlalti, renuntarea la a-i judeca si orientarea gandurilor si a actiunilor catre ceea ce ne priveste si se rezuma la noi, reprezinta evolutia personala.
Suntem ceea ce gandim, suntem asa cum alegem sa fim.
A ne lasa sa fim pur si simplu, este eliberare, descatusare, libertate, asumare, iertare, impacare, iubire si de ce nu, onoare. Ce poate fi mai relaxant pentru suflet decat sa simti ca esti pur si simplu!
Este esential sa invatam sa fim. Sa alegem echilibrul, care incepe cu noi si interiorul nostru. Sa ne dorim sa fim implinti. Sa ne iubim.
Macar sa ne gandim la asta.