25 aprilie 2011

Traieste in prezent !


Oricand “acum” poate fi indemnul cel mai sanatos pentru a trai viata, de altfel plina de oportunitati, dar si de provocari. Trecutul ne urmareste, intr-o oarecare masura ne si defineste, insa in acelasi timp ne poate crea obsesii, dificultati in a fi ceea ce suntem, in a ne trai prezentul asa cum ar trebui, asa cum poate simtim dar nu avem curaj sau constienta de a iesi dintr-un anume blocaj interior.
Exista oameni care spun si cred ca nu (mai) pot iubi. Nici viata insasi, nici pe cineva. Iubirea este blocata, dar ea exista. In suflet. Trebuie cautata la nivel de dorinta si (re)cultivata atat fata de sine, cat si fata de ceilalti.
A te detasa de trecut, pentru a fii in prezent si a putea deveni in viitor, este o alegere, nu intotdeauna simpla, dar posibila.
Viata inseamna intr-adevar trecut, prezent si viitor.
Trecutul exista deja, insa nu conditioneaza prezentul. Poate fi tratat independent, este povestea despre noi. Si nu poate fi schimbat.
Prezentul este cel care conteaza in esenta. In viitor putem fi, ne putem proiecta prin idei, ganduri si simtiri traite in prezent. Prezentul este deci calea spre viitor. Nu exista viitor fara prezent. Prezentul este acum si numai acum si doar pentru extrem de scurt timp, ceea ce il face extrem de pretios. Apoi, numaidecat, devine trecut. Devine parte din povestea noastra, in completare sau ca un nou episod, care se adauga la celelalte.
Suntem actori pe scena vietii, cu propriile noastre roluri. Roluri pe care le jucam in viata noastra, dar si a celorlalti. Roluri pe care le alegem sau pe care ajungem sa le jucam prin alegerile pe care le facem.
A trai in prezent, chiar si pentru viitor, este un privilegiu, o opotunitate de alegere prin care putem ajunge acolo unde ne-am propus.
A trai in prezent este o sansa de a intelege ce “a fost” si ce “poate fi” acum, de a te rupe de trecut, de a evolua, de a performa.
A trai in prezent este un mod de viata, de traire intensa a vietii.
Traieste in prezent, acum poti schimba ceva in viata ta. Iar “acum” este cand simti si vrei sa fie. Acum iti poti visa viitorul.