24 iulie 2014

Previziuni astrologice pentru 26.07.2014-14.09.2014: tranzitul lui Marte prin Scorpion


Pana acum am avut aspiratii, nazuinte, dorinte, dar cu destul de slabe motivatii sau urniri anul acesta. 
Se dezmorteste acest ambient si ne simtim mai hotarati sa actionam si sa punem lucrurile in miscare cu mai mult curaj. Ne punem mai bine pe treaba, caile devin mai facile si suntem mai decisi sa impingem  lucrurile in directia pe care ne-o dorim. 
Totusi, pentru acest lucru, e posibil sa fie nevoie sa intelegem ca poate fi necesar sa distrugem/resetam  ceva pentru a o lua de la capat, cu o abordare usor diferita, asa cum simtim acum ca avem forta si determinarea de a face ceea ce ne-am propus, sau poate sa renuntam  radical la ceva din ceea ce ne-am dorit si nu mai reprezinta un sens sau un castig pentru noi acum.
Toate acestea vin insotite de nevoia accentuata de a ne realiza visurile si nevoile interioare care ne pot aduce eliberare sau evolutie si care ne confirma ca suntem in acord cu noi insine. Este o perioada importanta, cand deciziile traseaza sensul in care ne vom (co)ordona viata.
In august, se pot crea conjuncturi  care fac posibila trezirea sau urnirea noastra din punct de vedere spiritual, de bunavoie sau fortat, prin anumite trairi si experiente de viata. Ne putem trezi pe un teren minat si vulnerabil, daca facem dintr-o ambitie o obsesie, sau in cazul in care confundam ambitia cu nevoia. Pentru ca putem descoperi am luptat si am investit toata energia si resursele pe care le-am reinnoit sau activat, pentru ceva ce nu reprezinta de fapt un lucru esential pentru viata noastra, ci este ceva trecator, limitat la nivel de dorinta, care se poate stinge foarte bine odata cu realizarea.
In jurul datei de 25 august, putem simti ca nevoia de a avea un control total asupra a aceea ce putem face/avea/obtine/castiga. Aceasta nevoie de a controla este atat accentuata cat si esential, pentru ca este sentimentul care ne va face sa apreciem  ca e musai sa facem ceva si sa iasa fix cum vrem noi, in acord cu pretentiile si asteptarile noastre deloc modeste. 
De aceea, recomandarea este sa utilizam aceasta energie cum stim si putem mai bine, sa ne folosim de aceasta forta sa miscam lucrurile, fara sa uitam de ce avem cu adevarat nevoie si fara sa omitem in ce consta cu adevarat fericirea. 
Ar fi frumos si multumitor cu adevarat, sa luptam acum pentru ceea ce ne reprezinta, cu convingerea ca a iesi din zona de confort merita atunci cand acest “deranj” poate aduce realizari importante pentru noi.
Asa invatam, ne amintim sau acceptam ce inseamna valoarea corecta a sinelui, valoarea personala si cum sa crestem prin esenta sinelui si depasirea fricilor, a temerilor si a limitarilor, care ne impiedica sa fim cu totul asa cum simtim. Asa stim sa facem fata corect provocarilor si putem constientiza ca suntem noi cu noi insine in fata vijeliei. Prin maturizare si luciditatea constiintei, putem lua totusi cele mai bune decizii. Mai ales ca maine avem Luna Noua in Leu si noi inceputuri ni se ofera (:-)