3 ianuarie 2014

Horoscop 2014 - Scorpion / Ascendent in Scorpion


Cariera si bani

Procesul de maturizare declansat inca din 2012 continua si in 2014, fiind o perioada extrem de pretioasa care are loc o data la 30 de ani si care contribuie definitoriu la evolutia ta. 
Poti avea parte de oportunitati si imbunatatiri pe toate planurile, insa si cu anumite conditionari absolut necesare. 
In masura in care vei intelege niste lucruri despre tine si despre viata, chiar daca acest lucru presupune si sa elimini din viata ta tot ceea ce nu mai corespunde nevoilor tale, vei putea avea parte de schimbari favorabile de job sau evolutie atat in plan social, cat si profesional. 
Nu este exclus sa incepi un nou domeniu de activitate sau sa survina modificari in responsabilitati si atributii, pe care trebuie sa le onorezi cat poti de bine. 

Adoptand o conduita eficienta si constructiva pentru evolutie, ai ocazia sa demonstrezi ca esti o persoana de incredere, responsabila si constiincioasa, iar acest gen de loialitate iti va fi rasplatita. 
Cu greu te abtii sa nu detii controlul, de aceea desi detasarea este recomandata atunci cand exista prea mult stres, nu reusesti usor sa te concentrezi pe altceva decat problema cu care te confrunti. 
Iar in masura in care aceasta este una apasatoare sau neclarificata ca directie de rezolvare, vei simti efectele presiunii la nivel psihic. 
De aceea e bine sa nu fortezi nici norocul, nici destinul, ci sa cooperezi cu tine insuti si sa lasi uneori si lucrurile de la sine sa evolueze. Sau sa te lasi ghidat de experientele prin care treci, in evolutia ta.
Relatiile socio-profesionale se dezvolta, de data asta stii sa fii selectiv astfel incat sa ai de-a face cu oameni de calitate. 
Este un an in care vei simti nevoia sa faci mai multe schimbari in stilul de lucru, in abordarea activitatilor pe care le desfasori, chiar si prin valorificarea diplomelor pe care deja le detii. 
Nevoia de schimbare vine odata cu nevoia de libertate de a face lucrurile in stilul tau, de a sti ca nu depinzi de nimeni si poti fi singurul stapan pe treaba ta. 
Poti avea ocazia sa te desfasori liber la locul de munca actual, unde sa vii cu noutati foarte bine primite de cei din jur, daca esti un om de incredere si ai un sef care mizeaza pe tine si iti da mana libera sa aduci rezultatele asteptate in felul tau. 
Daca nu, este posibil sa doresti sa evadezi cumva din spatiul restrictiv de la job si sa-ti demostrezi curajul si abilitatile intr-o afacere sau intr-o activitate independenta, unde tu poti fii propriul tau stapan. 
Ai ocazia sa te responsabilizezi prin schimbarea abordarii intr-un context existent, sau prin crearea unui context nou, insa musai e nevoie de perseverenta si un calcul atent a resurselor si investitiilor (energie, bani, timp etc). 
Atentie si la sanatate, orice fortare sau agitatie in gol poate sa te copleseasca si sa te slabeasca si de aici sa te trezesti cu mici vulnerabilitati ale organismului.
Pana in iulie este foarte important cum iti pui la lucru certificarile si diplomele pe care le ai, poti incepe sau finaliza studii serioase pe care sa le valorifici in perioada imediat urmatoare. 
Orice inveti ar fi bine sa fie acoperit de documente, astfel poti demonstra ca poti fi omul potrivit cu pregatirea potrivita intr-un context creat de tine sau de altii, in care sa impresionezi prin ceea ce demonstrezi si livrezi. 
In primavara, in aprilie si mai, te poti baza pe sustinere in cazul unor prestatii originale, sau bazate pe o abordare cu mare impact. 
Un alt aspect pana in iulie este sa verifici daca nu sunt anumite lucruri ascunse care sa actioneze din umbra sau anumite persoane fata de care sa consideri ca ar fi mai bine sa nu fii foarte transparent cu ceea ce faci in particular.
Ai ocazia sa creezi parteneriate puternice in baza acestor succese, cu strainii si strainatatea, pe termen lung. 
Iti poti asterne practic traiectoria pentru 2015, cand vine timpul unor recompense sigure, bazate pe colaborari atent alese, sustinute de eforturile pe care deja sa le fi facut in 2014. 
Toate se rostogolesc ca un bulgare de zapada, asa ca alege sa faci lucruri inteligente, cu efecte profitabile pe termen lung. 
Te afli in perioada de constructie a viitorului, incepe cu tine si cu ceea ce ai de oferit si vei primi pe masura investitiilor calitative pe care le faci acum, in viitor.
Primele 3 luni ale anului alcatuiesc o perioada de analiza, cu multe nelinisti, cautari, investigari in gasirea unor raspunsuri, solutii, din dorinta de a pune la punct lucrurile pe care urmeaza sa le desfasori.
Si e recomandat sa o faci atent, cu dispozitie pentru schimbari si ajustare, pentru definirea unui sens asa cum iti doresti. 
In martie, poti fi cine iti doresti sa fii, poti presta cu foarte multa carisma, persuasiune si o buna viziune in munca pe care o ai de facut, sau iti poti prezenta conceptul inspirational. 
Vei impresiona si vei instaura o imagine si o parere buna celorlalti. 
Dar nu uita sa iei in calcul foarte atent toate amanuntele si detaliile in contracte, documente, analize si mai ales in ceea ce prezinti celorlalti.
Atentie cum idealizezi niste aspecte care sa te determine sa inaintezi cu prea multa viteza, e important sa fii precaut si sigur in miscarile pe care le faci recomandabil din iunie-iulie incolo.
Tot atunci banii vin in mod special din comunicare si din colaborari formate de la finalul lui 2013 sau inceputul lui 2014. 
Relatiile legate acum, pentru activitati corecte, legale dar independente si atent promovate, pot fi profitabile si iti pot suplimenta veniturile multumitor. 
Atentie la bani din colaborari in iunie, dar si la documentele care implica bani.
Fii deschizatorul propriului drum in 2014 si actioneaza prudent, dar bine determinat si gandit si iti vei asigura in urmatorii ani venituri  si recompense satisfacatoare, pe masura muncii si a eforturilor depuse acum.

Dragoste

In 2014 se inchide (la finalul anului) o perioada de maturizare in viata ta pe toate planurile, deci si in iubire.
E adevarat ca pentru a se incheia intr-un mod armonios si placut sufletului, e nevoie de anumite provocari la care sa raspunzi cum poti mai bine, astfel incat sa te rezumi la cine esti cu adevarat, la iubirea pe care o poti oferi si la cea pe care o primesti si o poti aprecia. 
Inceputul de an este important sub aspect relational si te invita inca de la finalul lui 2013 la o analiza a relatiei in care te afli, dar si o auto-analiza a iubirii pe care o porti. 
Practic, in primele luni ale anului cand unele experiente in iubire te solicita mai mult, se va vedea cat de mult (mai) ubesti si ce esti dispus sa faci sau pentru ce esti dispus sa lupti in numele iubirii.
Poate persoana iubita are nevoie mai multa nevoie de tine, sau poate in lipsa altei experiente trebuie sa evaluezi mai logic ceea ce ai ca sa stii in ce adevar te afli si daca acesta este multumitor pentru tine. 
Ai de lucru in raportarea catre partener, trebuie sa ai mai multa intelegere si capacitate de sacrifiu, responsabilizare pana ala urma. 
E de negociat ce dai mai mult in schimbul iubirii, care poate nu mai este cum era dar motivele sunt plauzibile, si atunci intervine capacitatea ta de intelegere si rezistenta in contextul existent. 
Daca nu te afli inca intr-o relatie, poti cunoaste o persoana care sa-ti testeze oferta in iubire si e de vazut in ce masura iti castiga increderea si te convinge sa faci anumite eforturi ca sa mergeti mai departe impreuna.
Nu esti o persoana foarte comoda, insa atunci cand cineva iti pica cu tronc poti deveni foarte atasat si de nerecunoscut, asa ca atentie la ce doreste partenerul de la tine. 
In februarie, poti avea parte de ceva tensiuni in cuplu, pe care ar fi indicat sa le rezolvi cu toleranta si diplomatie si sa nu tragi concluzii radicale pana nu stii toate datele problemei.
Impulsivitatea sau dezamagirea inainte de a intelege realitatea si gravitatea problemei, pot aduce suparari in relatia cu partenerul.
O perioada frumoasa si placuta pentru dragoste este martie-aprilie-mai, cand te vei simti eliberat de multe constrangeri sau pe alocuri confuzii, cand tensiunile dispar si vei iubi relaxat si degajat, chiar asumat si poate chiar neconditionat, chiar daca iti place sa stii mereu ca exista un schimb echitabil intre ceea ce dai si ce primesti. 
Profita din plin de aceaasta perioada si vei simti ca renasti.
Ramai cu picioarele pe pamant vrei nu vrei, caci atunci cand ti-e lumea mai draga, universul iti aminteste ca trebuie sa pui pret pe ce te face cu adevarat fericit.