17 iulie 2016

Horoscop pentru 20 iulie 2016 - Luna Plina in Capricorn

Avem parte de Luna Plina in Capricorn, cu marcaj de Rac, foarte importanta si unica in acest an, care marcheaza repere foarte valoroase in viata noastra in ceea ce priveste familia, siguranta, stabilitatea, sanatatea, confortul emotional, relatiile cu copiii si cu toti ceilalti din jurul nostru, dar si tot ceea ce construim si (ne) asiguram in viata noastra. 
Aceasta energie puternica si menita sa valideze o selectie dura vis-a-vis de tot ceea este cu adevarat important in viata noastra, aduce o ancora in trecut (unde am marcat experential momente cu greutate definitorii pentru evolutia noastra) pentru a trimite in viitor (unde avem sa ne indreptam spre ceea ce am inteles ca ne impinge sufletul si valoarea autentica) directii mult mai constiente despre cine suntem noi in sinceritatea cea mai adanca a fiintei noastre. 
Tot ceea ce ne-a creat suferinta, tot ceea ce am aflat despre noi insine si tot ceea ce simtim ca ne defineste intr-o versiune de sine completa si mai corecta, devine acum un reper obligatoriu pentru ceea ce va fi. Invitatia de reintoarcere in noi insine pentru a ne traduce corect de data asta ceea ce conteaza cu adevarat, ramane deschisa si nu poate fi ignorata. Decat daca alegem sa ne ignoram. Ori a ignora ceea ce suntem si ceea ce putem fi, e de departe o greseala greu si complicat de asumat. Asa incat, doar alegerea unor valori esentiale poate fi un pas inainte. 
Familia, copiii, un destin bine inteles si constientizat, o emotie care ne defineste, o nevoie simpla de a fi noi insine, o nevoie de a construi un drum batatorit, unt elemente cheie ce ne permit sa schitam o evolutie corecta. Asadar, o lectie inteleasa din concluziile unor experiente la care am participat direct sau indirect, nu poate fi decat eliberatoare. 
Lectia vine si cu consecinte, caci intotdeauna ne alimentam din binele si raul cu care ne confruntam. Avem cumva de ales, iar alegerea se face din ceea ce am ajuns sa traim. Bun sau rau, adevarul din povestea vietii noastre ne conduce spre siguranta la care aspiram. 
Precautia in evaluarea concluziilor ne ajuta sa ne dam ragaz sa intelegem. 
O privire detasata, de fin observator, al contextului de viata in care ne aflam, favorizeaza o mai coerenta intelegere a dedesubturilor, a lucrurilor dincolo de lucruri.


 • Ce imi aduce liniste sufleteasca si ce ma determina sa ma retrag din actiunile mele? 
 • Ce iubesc sa fac, mai mult decat ceea ce fac? 
 • Ce este cu adevarat valoros in viata mea? 
 • Ce compromisuri fac pentru mai bine si care dintre compromisuri merita cu adevarat cat sa nu-mi compromit valoarea? 
 • Care dintre aspectele vietii mele cer validare cu sufletul meu?
 • Cat de mare este satisfactia fata de viata mea din acest moment si de ce? 

 • Iata cateva intrebari, generatoare de insighturi personale, demne de luat in analiza serioasa.

  Acest apogeu energetic, aceasta incarcatura, isi va gasi simplificarea si certitudinea acordarii cu inima noastra, prin disponibilitatea pe care o avem de a da atentie unor profunzimi. 
  Sa aprofundam deci tot ceea ce ne reprezinta si realizam in viata: familie, bani, munca, chiar si ceea ce mancam si chiar si relatia controversata dintre inima si mintea noastra. Nu are cum decat sa iasa o concluzie benefica si o impacare sufleteasca asigurata.
  Sa avem minte lucida, inima importanta, capacitate corecta de evaluare si nevoie de mai bine cat sa ne (re)dam puterea pentru tot ceea ce merita ales.