4 ianuarie 2016

Horoscop pentru perioada 6.01.2016 - 26.01.2016: Mercur retrograd in Capricorn


O perioada in care comunicarea poate fi insuficienta chiar daca intial nu pare asa, in care pot aparea erori de comunicare, de redactare sau de intelegere a unor detalii sau a bunului sens, omisiuni involuntare din graba, pripire, neatentie; transmiterea informatiilor se poate face neclar, intelegerea poate fi distorsionata legat de ceea ce ni se transmite sau transmitem, proiectiile pot fi confuze pe termen lung, pot aparea reiterari ale unor discutii sau intentii din trecut, schimbari si rasturnari de situatie/intelegeri din motive mai mult sau mai putin obiective, reorganizari si replanificari in cadrul unor ierarhii, structuri, strategii, proceduri sau fluxuri informationale si nu numai.
Este chiar interesant ce se va petrece in aceasta perioada in anumite institutii de stat sau private, in companii, la nivel de structura si planificare a anului ce tocmai a inceput. Cel mai important lucru pentru ca re-organizarea unor lucruri sa functioneze si sa merite, este strategia si modul cum se va aborda “noua” oranduire (care poate fi la fel de bine o varianta existenta sau cel putin dezbatuta candva). Conteaza sa se reanalizeze ceea ce exista deja si sa se croiasca un plan pragmatic, mai degraba modest si sigur decat sa se arunce mingea dincolo de granitele care se vad.
Nu va fi foarte usor de asezat lucrurile pe un fagas coerent, intrucat acum se cere rabdare, gandire in perspectiva, asteptari pe termen lung si nu imediate si  mai ales mult tact in munca depusa. Ne asteapta un an care in mare parte va fi unul de munca serioasa si perseverenta, de reconfirmare a muncii si eforturilor noastre si doar aceia care vor munci inteligent si atent vor cunoaste acele recompense asteptate. In caz contrar, pe langa regretul deciziilor luate cu entuziasm usor exagerat la inceput de an, va trebui asumata incapatanarea si ambitia setate cu un pret aberat sau fara pret. Consecintele reale se vor vedea la finalul verii.
Ce e bun in schimb la toata perioada asta: avem ocazia sa ne dam seama de lucruri importante in urma unor introspectii sau a unor efecte generate de discutii, actiuni sau "pure" intamplari, sa facem ordine in lucruri fizic si mental dpdv material si spiritual dar si in business si legat de resursele care lucreaza pentru generarea de stabilitate sau profit, sa facem curatenie pe diverse planuri ale vietii noastre si sa corectam/ajustam acolo unde este necesar, fie ca se impune sau e la alegere.

Asadar, e Mercur Retrograd, dar nu e panica:-) adica e una dintre acele putine ocazii pe an in care putem face acele analize din care sa iesim cel putin castigati mai departe.

Invitatie la selectie si la recalculare traseu, va rog:-)