5 ianuarie 2016

Influentele tranzitului lui Marte prin Scorpion-Sagetator in 2016


Tranzitul lui Marte prin Scorpion va avea in acest an urmatorul traseu: intre 3.ianuarie.2016 – 6.martie.2016 Marte se afla in tranzit prin Scorpion, pe 7.martie.2016 trece in Sagetator, pe 17.aprilie.2016 intra in miscare retrograda in Sagetator, pe 27.mai.2016 continua miscarea retrograda in Scorpion pana pe 30.iunie.2016 cand revine in mers direct in Scorpion, iar apoi pe 2.august.2016 ajunge din nou in Sagetator.
Avem parte de o perioada foarte complicata in care actiunile uneori extreme, dorintele si ambitiile intense, obiectivele dure, radicale, sunt lucruri pe care le vom recunoaste la noi insine sau la cei din jurul nostru cel putin in prima jumatate de an, pana in toamna chiar. Putem impinge limitele in anumite situatii, dorim sa actionam dupa ce am analizat conjunctura , iar atunci sa o facem foarte serios si punand la bataie toate resursele de care dispunem, mai ales ceea ce constientizam la momentul de Luna Noua in Capricorn din 10 ianuarie 2016. Mai ales inceputul de an este unul destul de incarcat si pe alocuri coplesitor in perceptia unora, asa cum vorbeam in previziunile astrologice pentru luna Ianuarie 2016.
Nu acceptam usor o infrangere, multe lucruri care nu decurg asa cum ne-am propus par esecuri sau chiar pierderi,  nu intelegem usor ca nu e este posibil un anumit lucru, ci preferam sa asteptam un alt moment potrivit pentru a actiona cu tot arsenalul de energie si instrumente pe care le avem la dispozitie. Asa incat nu stim sa ne dam batuti cu usurinta si fiind un an de munca serioasa si responsabila, cu punere in slujba unor teluri serioase cel putin pana in vara-toamna, eforturile ne vor aduce atat reusite cat si ceva epuizare. 
Discretia poate fi un atu acum, caci nu conteaza vizibilitatea ci reusita, fie chiar si din umbra si fie doar foarte personala. 
Informatia inseamna putere, (auto)cunoasterea inspira inteligent, instinctul indeamna, iar rabdarea ajuta la consistenta si confera coerenta. Peste toate acestea, constiinta si constienta de sine (re)asigura, asa incat orice se intampla sau facem inafara noastra este musai sa aiba generatorul in interior foarte bine definit.
Daca avem o miza puternica, motivatia de a gasi solutii si parghii va fi si mai puternica. Cu rabdare si foarte mult tact investit pentru a obtine ceea ce urmarim, ne facem traiectoria mai facila.
Devenim neobositi in incercarea de a indeplini acele obiective care reusesc sa ne determine sa accesam ceva mai bun pentru noi, prin rezultate concrete sau circumstante favorabile unor reusite in viitor.
Tenacitatea este o arta acum, insa tot cu intelepciune vom rezolva orice provocare si vom putea onora oportunitatile.
Foarte importanta este relatia noastra cu puterea autocontrolului nostru, cu noi insine: cat de mult intindem limitele pentru ceea ce ne dorim? Cat de tare ne dorim ceea ce ne dorim si cat suntem dispusi sa investim ca efort, timp si energie in reusita? Cat de important este sa obtinem ceea ce dorim si de ce? Iata o tema importanta de gandire pe parcursul anului, pana in toamna.

Desigur, aceste influente lucreaza diferit pentru fiecare dintre noi, in sectoare de viata diferite, insa atmosfera generala descrisa mai sus va rula ca un fundal pe care noi ne putem derula in mod personal asa cum vom considera mai bine.