1 iulie 2011

Tranzitul lui Marte – energie, eforturi si (re)actiuni intense


Marte, simbolul luptelor, ambitiei si modului in care ne folosim constructiv sau nu energiile, strabate in tranzitul sau fiecare casa astrologica si semn zodiacal de pe harta natala personala pe parcursul unui an, generand manifestari impulsive, instinctive, pasionale, competitive, combative si deopotriva refulari si degajari de energie interioara prin consum de resurse.

In acest mod, fiecare dintre noi suntem afectati pozitiv sau negativ, in functie de propria structura si evolutie personala si avem parte de perioade in care actionam sau reactionam atat din interior, cat si la stimulii ce vin spre noi din exterior.

Tranzitul lui Marte prin casele astrologice din harta natala, reprezinta activarea sectorului de viata respectiv (reprezentat de casa astrologica) si activeaza in acel domeniu din viata noastra anumite evenimente, generate chiar de noi prin intensificarea preocuparilor sau prin reactia la factorii ce se propaga catre noi din exterior.
In functie si de celalte elemente si aspecte din harta, tranzitul lui Marte are semnificatii destul de puternice la nivel individual si mai ales in relatiile cu ceilalti. De aceea, este recomandat sa ne consumam in mod cat mai echilibrat energiile si sa luam in calcul si faptul ca excesele dauneaza grav sanatatii fizice, psihice si mentale.

Tranzitul lui Marte prin casa 1, indica o perioada in care suntem mai energici, mai agitati, mai dispusi a face lucruri, in special legate de propria persoana si dezvoltare.
Acum avem tendinta de a actiona in forta, de a ne activa interesele proprii si de a ne simti capabili.
Personalitatea este manifestata demostrativ, suntem mai precupati sa facem impresie in jurul nostru si intreprindem multe lucruri.
Avem curajul de a trece la actiune, de a initia anumite planuri.
Totusi nu dispunem de prea multa rabdare in atingerea obiectivelor, suntem mai precipitati si riscam sa cedam primului impuls.
In plus, din repezeala sau neatentie, ne putem rani, lovi sau accidenta, mai ales in zona capului sau in general afectarea corpului fizic.
Migrenele pot fi mai dese in aceasta perioada, de aceea se recomanda ceva cumpatare si evitarea exceselor de zel ce ne pot provoca dezechilibre.