27 august 2016

Horoscop de Septembrie 2016 - incertitudini


Avem o luna septembrie destul de dinamica, cu evenimente astrologice importante, cu incercari si amestecuri fine sau stridente de vibratii, dar si cu perspective noi, ce pot fi construite pe perceptii bine alese.
Pe 1 septembrie 2016 avem Luna Noua si Eclipsa de Soare in Fecioara, care se afla in opozitie cu Neptun in Pesti si in aspect tensionat de cuadratura cu Marte si Saturn din Sagetator

Ceea ce pare a fi clar si asezat, chiar promitator in prima faza, are sa treaca prinfiltrari dificile si confuzii, pana se va demostra cat si ce anume merita cu adevarat din ceea ce se intampla.

Jupiter paraseste zodia Fecioara pe 9 septembrie si intra in Balanta pentru aproximativ 1 an, unde se simte mai bine si invita la socializare, relationare, focus si baza pe relatii, intr-un context drept si orientat catre uniune, in general, si catre celalalt, in special.

Inca din 30 august, Venus se afla in tranzit in Balanta pana pe 23 septembrie si aduce in atentie relatiile, modul cum ne raportam la iubire, ceea ce ne place si ceea ce iubim, chiar si aspecte legate de bani.

Intre 15 si 20 septembrie, are loc opozitia Venus in Balanta – Uranus in Berbec (aflate in tranzit) care vorbeste despre nerabdare in relatii, impulsul de a schimba sau de a lua decizii radicale, impulsive, conflicte in relatii, argumente in contradictoriu.

Pe fondul opozitiei Venus-Uranus, pe 16 septembrie avem Luna Plina si Eclipsa de Luna in Pesti, care primeste tensiuni prin aspectul de cuadratura cu Marte aflat in tranzit in Sagetator. Tensiunea se acutizeaza, se manifesta destul de introvertit in fiecare dintre noi, haosul interior devine foarte apasator in urma luptei intre emotie, compasiune, sacrificiu si ratiune, utilitate si implicare pentru perfectiune. Se resimte oboseala unei agitatii aparent fara rezultat si dificultatea cu care putem ajunge la o solutie sau la un compromis.

Efectele celor 2 eclipse din aceasta luna (Eclipsa de Soare in Fecioara si Eclipsa de Luna in Pesti) pot fi resimtite cateva luni bune de acum inainte si aduc fie finalizari, mai degraba latent decat bruste, dar oarecum inevitabile, ale unor situatii din viata noastra, sau dimpotriva, pot aduce deschideri de noi capitole, strans legate de nucleul sufletului nostru si in mod cert conditionate de credinta si de puterea noastra de a primi, de a accepta si de a intelege motivul unui compromis sau sacrificiu, dincolo de logica imediata. Lectia punerii in slujba unui interes corect pentru binele nostru si al celuilalt si lectia acceptarii sunt adevarate examene de evolutie personala, in timp ce a ne lasa in acord cu ritmul valului, poate fi o provocare.

In paralel, inca din 30 august, Mercur, aflat deja in tranzit prin Fecioara, incepe perioada de retrogradare care va dura pana pe 22 septembrie, insa va finaliza cu adevarat aceasta perioada pe 7 octombrie, cand va trece in Balanta. Pana atunci, intra in tensiune cu Saturn din Sagetator si ne da de furca in perceptii, focus, capacitatea de a stabili clar argumente sau alegerile potrivite, intrucat structurarea ideilor, esenta gandirii si rationalizarea devin obositoare si responsabile de haosul mental pe care unii il resimtim acut in confuziile cu care ne confruntam.

Pe 22 septembrie, Luna in Gemeni in tranzit face aspect de cuadratura cu conjunctia Mercur-Nodul Nord din Fecioara si cu Neptun din Pesti. O zi alunecoasa, greu sa inteles si de digerat, cu evenimente derulate rapid si fara stare, dificila pentru decizii, buna pentru comunicarea unor lucruri de pe suflet, negativa pentru semnare sau decizii radicale si foarte importante. Discutati si mai asteptati pentru finalizari concrete. Progresiv, in zilele urmatoare dinamismul se reduce si lucrurile parca intra subtil pe un alt fagas si in mod cert intr-o alta etapa, la care vom participa cu ceea ce stim mai bine sa oferim si sa traim.

Pe 26 septembrie, Pluton isi reia tranzitul direct prin Capricorn si ne arata din nou carezistenta la schimbare ne transpune intr-un rol de victime bine meritat, cu care nu vom fi foarte confortabili, asa incat primirea schimbarilor ne vor ajuta in a rezista provocarilor vietii. Benefic, nu? 

Marte paraseste zodia Sagetator pe 27 septembrie si intra in Capricorn si aduce oschimbare de energie, face trecerea de la entuziasmul si aproape inexistenta limitarilor in ceea ce ne-am propus sa fie inlocuite de tenacitate si perseverenta destul de atipice in formula astrala din aceasta luna.

Saturn este in Sagetator, in cuadratura cu Neptun retrograd toata luna septembrie, si ne arata, cu sinceritate si transparenta practica, o dificila capacitate de concentrare asupra lucrurilor esentiale. Suntem usor divagati de la linia coerenta, nu vedem usor solutii clare,insa, surprinzator, lasand lucrurile in voia lor sa ne cuprinda, este foarte posibil sa constientizam si sa avem acea sclipire in perceptia noastra legata de o situatie sau alta, incat eliberarea sa fie ca o cireasa de pe tort, salvatoare sau vindecatoare, la un moment dat.
Iata cum, lucruri legate de sanatate, obiective personale, munca, resurse investite sau consumate, reprezinta acum, prin situatii si contexte, aspecte sau planuri ale vietii noastre importante de clarificat, lamurit, decis, reanalizat, ajustat, corectat.

Ne punem intrebari despre sensul vietii, despre directia in care evolueaza in prezent lucrurile din viata noastra, despre iubirea daruita si primita, despre sansele reale pe care le avem in relatiile existente, despre posibilitatea obtinerii acelui echilibru mult dorit. Pot aparea temeri legate de reusita, sau frici legate de pierderea iubirii. Cu cat temerile sunt mai puternice, cu atat ar trebui intarite credinta, increderea in sine si asumarea sacrificiilor sau compromisurilor pe care alegem sa le facem sau nu.

Pe 1 octombrie experimentam Luna Noua in Balanta, acompaniata frumos de Jupiter si vine sa ne dea un suflu nou in ceea ce priveste relatiile in mod special, dar si ceea ce ne place si ne face placere, in general.

Zona de atentie in septembrie: semnare de documente, intelegeri verbale, contracte, vanzari, cumparari, cui si in ce context ne dam cuvantul sau promitem, ceea ce ni se promite, stabilirea obiectivelor, evaluarea resurselor, pretentiile noastre si ale celorlalti, detalii informationale sau subtile care conteaza. 
Atentie pentru toate zodiile, in general, si pentru Gemeni, Sagetator, Fecioara, Pesti, in special (inclusiv pentru cei cu ascendent in aceste zodii).

Ceea ce avem ocazia sa facem constructiv in septembrie: ajustari, corectari de situatii, documente sau strategii. Chiar si renuntarea la ceva sau cineva poate fi o solutie in anumite situatii. Sau acceptarea unor situatii initial neplacute, deopotriva.

Ce este important sa vedem in Septembrie: relatia cu divinitatea, revalidarea credintei, intelegerea nefericirii dar si a fericirii si satisfactia fata de ceea ce avem. Nu uitati de sanatatea pentru minte, trup si suflet, care este de departe reperul esential in aceasta luna din an. Se face trecerea catre o alta etapa, de la a face cu seriozitate si munca ce trebuie la a face ceea ce ne indeamna inima si cheful ca trebuie.

Articol publicat si pe site-ul www.horoscoptv.ro, aici.