15 decembrie 2013

Previziuni astrologice pentru decembrie 2013 - iulie 2014
Pana in luna IULIE 2014, avem de-a face cu o perioada in care fiecare dintre noi se poate confrunta cu situatii destul de neplacute, pe diverse planuri. Neplacute in sensul in care, nevoiti fiind sa iesim din zona de confort, poate nu e cel mai comod lucru sa facem asta. 
Influentele astrale ne afecteaza inevitabil si putem experimenta diverse provocari si probleme care sa ne solicite activ. Ne simtim provocati si simtim sa actionam. 
Tot ceea ce se petrece in aceasta perioada are legatura cu exteriorul, presupune exteriorizari diverse (chiar si violente), excese si manifestari comportamentale care provin dintr-o incarcatura emotionala si mai ales mentala destul de accentuate si in mod cert mai dificil de gestionat decat pana acum. 
Implicatiile perioadei se manifesta pentru fiecare in sectorul de viata care este direct afectat de aceste influente (tranzitul lui Marte in Balanta si nu numai).

In luna IANUARIE 2014, cand Venus este in miscare retrograda, anumite introspectii (pentru unii chinuitoare, insa cu siguranta revelatoare) se vor transpune in actiunile noastre, cu fundament pragmatic, rational, in principiu logic. Insa atunci cand sectorul afectiv este animat si nu neaparat intotdeauna favorabil, nimic parca nu mai e facil de trecut printr-un filtru coerent al mintii noastre. Cert este ca vom avea nevoie de armonie, ne vom dori o asezare sigura si coerenta a vietii noastre, fie ca ne referim la planul personal sau socio-profesional. In cautarea asezarii ne intalnim cu diverse situatii sau generam noi anumite provocari, conflicte, tensiuni, tocmai pentru a aranja lucrurile, mai ales ca ceilalti pot (re)actiona altfel decat ne asteptam noi si de aici probleme care cer solutionare, eventual pe cale amiabila, deloc comoda sau facila. 

Apar situatii, discutii, colaborari din trecut care devin acum importante sau fara de care nu putem merge mai departe cu planurile si obiectivele noastre, cu inima sau mintea. 
Apar persoane din trecut care aduc anumite chestiuni in atentia noastra. 
Apar situatii care ne solicita pentru rezolvare sau pentru care implicarea noastra (fie si cu pretul dinamizarii pozitive sau negative in anumite relatii) conteaza. 
Apar resuscitari afectiv-relationale si/sau socio-profesionale care in prima faza ne fac atenti, ne solicita, ne implica, ne provoaca, ne determina sa facem anumite lucruri si totusi nu ne asigura cu mai nimic. 
De aceea,trecand printr-un intreg arsenal de trairi, senzatii si comportamente, e bine sa incercam sa nu ne pripim, sa incercam o cale de mijloc cel putin amiabila, sa avem rabdarea necesara sa dam si timpului timp in favoarea noastra in ceea ce priveste sansa de a actiona intelligent, minimizandu-ne sansa de a regreta, de a pierde sau de a altera anumite incidente sau relatii cu persoane dragi in care am investit sau in care vedem un potential. 
Un aspect important in relatiile noastre este ca vom simti nevoia sa aflam incotro de indreptam, daca ne dorim sau nu mai mult, daca viitorul ar suna bine de la sine sau controlat...asta ne va da multe batai de cap si de inima. In mod sigur nu ne vom plictisi  
Reevaluarile autenticitatii simtirilor noastre sunt importante si greu de evitat, analizam in ce masura (mai) suntem fericiti sau nu, in ce masura (mai) suntem multumiti de ceea ce putem oferi si primim in relatia actuala sau ce potential sesizam intr-o eventuala viitoare relatie. 
Se recomanda ca inainte de a actiona sau de a reactiona (caci stimulii nu prea ne lasa sa ramanem pasivi) sa fim dispusi sa-i ascultam mai mult pe ceilalti, sa comunicam mai mult cu ceilalti, sa incercam sa intelegem sensul si mesajul transmis prin identificarea a ceea ce reprezinta un trigger pentru acel mesaj si mai ales ce poate determina o directie, un itinerariu si o destinatie pozitive si constructive pentru destinatarul mesajului. In asta consta 'magia' acestei perioade. Daca intelegem asta (presupune rabdare si disponibilitate de auto-modelare interioara) putem facilita o traversare suportabila, in sensul in care putem gestiona mai bine situatiile. Altfel, probabil vom dori ajustari greu de realizat, aproape imposibile, iar a trai cu regretul 'ce ar fi fost daca' ar fi greu de tolerat pentru suflet. 

In luna FEBRUARIE 2014 (6-28) Mercur este retrograd si ne pregateste reevaluari, analize, schimbari. Spre finalul lunii februarie, devnim mai directi, mai transanti, iar sinceritatea noastra poate fi brutala si incomoda. Nu se iau decizii radicale sau finale, nu se semneaza contracte importante sau intelegeri finale, pe cat posibil, ci se foloseste perioada pentru ajustari si remedieri, sau pentru identificarea informatiilor si elementelor necesare pentru o decizie ulterioara, dupa februarie sau eventual din vara incolo.

Pana in vara avem timp sa negociem cu mintea si inima noastra, sa ne gandim actiunile si sa ne simtim sufletul, pentru o cat mai echilibrata cooperare cu ceea ce ne inconjoara.

In special perioada 1 MARTIE - 20 MAI 2014 este mai delicata sub toate aspectele. Atentie la conflicte si consecinte, relatii, violente si incidente, comunicare sub toate formele si intelegeri scrise si verbale. Evitati riscurile care va pot ameninta sanatatea, investitiile si stabilitatea in general si mai ales increderea oarba care va poate afecta planul financiar si social, credibilitatea sau capitalul de imagine. Sau macar dati curs unor astfel de intiative dupa o analiza riguroasa si cerebrala, care implica o concluzie ce poate sustine ceea ce ne dorim. 
Anumite relatii aparent apuse se pot reactiva acum, anumite colaborari pot reveni in discutie, insa nu pentru decizii importante de luat acum ci pentru tatonarea si identificarea unor premize 'sanatoase' care din vara incolo pot deveni productive, odata cu planurile noastre lansate. 

In perioada 7 IUNIE 2014 – 1 IULIE 2014, Mercur este din nou retrograd. La inceputul acestei perioade e posibil sa dorim sa schimbam ceva legat de anumite aspecte din trecut, insa abia la finalul acestei perioade devenim mai deschisi in comunicare si mai dispusi sa intelegem si sa tratam anumite subiecte sau spete ale vietii noastre.

In concluzie, prima jumatate de an este una dinamica care ne cere actiuni si intentii.
A sta deoparte nefacand nimic nu poate fi o recomandare, caci va fi destul de dificil si nu ne ajuta. 
Ci directionarea si folosirea energiei de acum, induse, generate sau stimulate de altii, in sensul utilizarii si investirii acesteia intr-un mod constructiv este o alegere castigatoare. 
Asadar, ne putem apara si cere drepturile cu diplomatie si cu o disponibilitate flexibila de negociere cu dorintele si meritele noastre. 
La finalul perioadei, mai exact de la sfarsitul lunii iulie, se va instala progresiv o noua etapa in viata noastra, cu o noua energie si o noua vibratie, pe care merita sa o intampinam pregatiti: impacati si siguri de ceea ce am investit ca resurse diverse. Astfel, vom fi capabili sa fim constienti de valoarea si potentialul nostru, pe care sa le valorificam cum stim mai bine.

Toleranta si speranta sa avem! (:-)