15 decembrie 2013

Previziuni astrologice pentru 17.12.2013 - LUNA PLINA IN GEMENI


O zi importanta pe acest final de an, care aglomereaza anumite nelinisti si deopotriva deschide o etapa interesanta din 21 decembrie 2013, generatoare de raspunsuri fata de ceea ce ne nelinisteste, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2014. 
Momentul de acum - LUNA PLINA in Gemeni - are legatura cu Luna Noua in Gemeni ce a avut loc pe 8 iunie 2013 si activeaza sau aduce in prim plan chestiuni legate de acel moment. Ceea ce s-a inceput atunci se poate finaliza acum, sau ceea ce am intreprins atunci poate avea acum un apogeu, pozitiv sau negativ. Avem ocazia sa culegem doar ceea ce am semanat. Se recomanda sa ne aducem aminte ce s-a petrecut in viata noastra in jurul datei de 8 iunie 2013, astfel incat sa putem conecta anumite lucruri sau semnificatii subtile sau mai putin subtile si sa intelegem ce am dezvoltat de atunci pana la acets moment.

Este un moment in care planul mental troneaza, ideile jongleaza in mintea noastra, discutiile sunt motorul actiunilor noastre si deci ceea ce (ne) spunem acum are o greutate edificatoare in sensul in care avem grija argumentelor si discutiilor in care suntem implicati. Rabdarea nu este un aliat acum, tensiunea atinge apogeul, incordarea este destul de mare si nu e usor sa ne abtinem sau sa tratam cu prea multa diplomatie anumite stimulente generate de ceea ce se intampla in vietile noastre. 

Suntem invitati acum sa fim deschisi si indulgenti cu feedback-ul pe care il primim sau oferim, sa comunicam, sa ne exprimam trairile, sa le explicam daca este cazul. Ceea ce trebuie spus nu trebuie evitat. Oricum este destul de dificil de amanat. Adevarul este cel eliberator si nu discutiile sterile in care ne ascundem in propria umbra. 

Unii dintre noi putem avea o viziune pe care trebuie sa o explicam sau sa o intelegem in mai mare profunzime ca sa stim cum mergem mai departe, altii avem multe idei si ceva habar despre traseul nostru sau intentiile noastre, insa nu ne-am definit inca destinatia ca filosofie de viata sau pur si simplu ca obiectiv mult visat, cel putin nu foarte clar. 
Poate ne incearca o idila” intelectuala sau doar un simt al dreptatii si al adevarului ce ne domina mintea. Acum este un moment in care aceste lucruri ne apasa, ne preseaza si ne indeamna sa reactionam, sa ripostam sau sa spunem poate brutal ce avem de spus. 
Cuvantul este important acum, cu vorbele putem stimula, motiva, resuscita, cu fermitate sau dimpotriva, putem exagera si distruge…idei, vise, suflete. Atentie la cum gestionam tendinta de conflict si tensiune, indusa sau colectata din iunie incoace.

Pana la finalul lunii ianuarie 2014 avem ocazia sa ne clarificam cu pragmatism si sinceritate dura fata de sufletul nostru si al altora, ceea ce acum este deja sau incepe sa devina aproape insuportabil. De Sarbatori ne spovedim la preot si deschidem prilejul “spovedaniei” in cuplu sau in relatiile cu ceilalti, caci vom simti nevoia sa ne spunem of-urile, ce ne place si ce nu, inclusiv despre ceea ce ne ofera siguranta si ce nu, legat de bani, iubire, respect, placere, dorinte si obiective pe termen lung. Asa incat deciziile poate destul de radicale pe care tindem sa le luam acum, pot fi in continuare subiecte calde de discutie in urmatoarea perioada. Motiv pentru care, tensiunea de acum se recomanda a fi consumata prin comunicare si atitudine constructive, mai ales ca nu este deloc usor sa avem in vizor mai multe laturi ale unei probleme in plan afectiv sau profesional si sa nu fim totusi foarte hotarati in a alege pe fond curat, coerent, logic si…inteligent. E musai sa ne straduim sa gasim un echilibru intre detaliu si ansamblul perspectivei de viata, intre argument si viziune, intre prezent si viitor, intre fundatie si constructia vietii noastre, intre haos si coerenta mentala rasfranta larg pe fondul vietii noastre. Acesta poate fi un adevar pentru care merita sa ne cheltuim energia si resursele. Numai asa ne putem asigura ca ceea ce se intampla este ceea ce am construit, pentru ca ne-am dorit si suntem impacati in continuare cu asta.

Daaar…intre timp ne putem descarca si incarca de energie prin sport sau eforturi placute, putem socializa, putem investi in discutii placute si constructive, macar motivante, sau macar amuzante si mai ales, sa nu uitam ca ne putem delecta cu darurile vietii! :)