23 mai 2016

Fa ce trebuie sa faci vara asta! :-)


Numai maine nu-i poimaine si intram in timpul verii :-) 
Si avem o vara mai lunga sper (ca a inceput mai devreme un pic) si plina de evenimente si fel de fel de experiente si “indemnuri”. Asa incat, va invit sa profitati de acest moment de vara pana in septembrie si sa faceti ce trebuie sa faceti, ce v-ati promis voua insiva ca vreti si sunteti dispusi sa faceti corect pentru directia voastra, sa va preocupati de o noua directie daca nu ati identificat-o inca si mai ales, sa va stimulati calitatile si skill-urile sa va ajute sa demarati, sa dezvoltati si sa continuati un drum frumos, corect si autentic atat personal cat si profesional, care pot aduce satisfactii de ordin sufletesc si financiar.
E o vara de munca, de imbinat utilul cu placutul, de distractie si eforturi, prin stabilirea si prioritizarea unor obiective demne de destinul si caliatea vietii fiecaruia. Universul si credinta va sustin, de aceea credeti in voi si iubiti ceea ce puteti fi maine.

Mercur a iesit din miscarea retrograda si calatoreste prin Taur (chiar daca se retrage definitiv destul de lent din aceasta calatorie), Jupiter e deja in mers direct in Fecioara si e in aspect favorabil cu Pluton in Capricorn si Mercur, numai bun sa ne analizam ultima perioada si prezentul, am intrat in zodia Gemeni, socializam, aflam, validam, decidem. Ispitele nu lipsesc…atentie cum le gestionam, ele plutesc imprejur dar prin curaj si cale dreapta suntem mai puternici decat ele. Nu ne permitem sa pierdem, caci putem pierde irecuperabl mai mult decat ne imaginam; doar cel mult “vraja” sa ne provoace sa ne autostimulam sa urmam ceea ce e mai bun in noi, prin stabilirea sau depasirea unor limite.

Si cum a face ce trebuie, cu efort si dedicare, implica si viata noastra profesionala, caci de multe ori luam decizii rationale (fara sa fie aceasta cea mai buna regula a vietii), iata un mod de a intelege ce te mana-n cariera.

Multi isi doresc o cariera intr-un domeniu sau …pur si simplu vor o cariera intr-un domeniu oarecare, sa fie bine. Fara sa-si puna prea multe intrebari sau sa-si ridice vreo minge la fileul introspectiv, multi nu realizeaza ca isi doresc concluzia unei vieti profesionale, de fapt.
A face cariera inseamna a munci si a inregistra istoric si rezultate bune intr-un domeniu profesional. Respectiv o persoana care zice ca a facut cariera in vanzari, se presupune ca a lucrat ceva vreme si are reuzltate demne de mentionat intr-un CV autentic, chiar validat in concret.
O persoana “de cariera” reprezinta persoana care nu numai ca urmareste sa aiba succes intr-un domeniu dorit, dar este si dispusa sa evolueze intr-un mod care sa conduca spre rezultate bune in domeniul respectiv.
Pentru unii cariera inseamna sa ajungi in varf. In care varf si in ce fel de top, isi stabileste fiecare indirect dar indubitabil prin ceea ce face si ce arata pe parcurs din punct de vedere personal-profesional, dar si direct prin rezultate concrete si recunoastere transparenta intr-un spectru cat mai larg din punct de vedere socio-profesional, chiar si financiar pentru cei care masoara succesul in bani. Pentru cei care masoara insa succesul in longevitate calitativa si evolutiva in campul muncii, succesul se masoara incomesurabil in satisfactii, trepte sau limite atinse sau depasite sau recunoastere in cunoasterea respectiva. O alta unitate de masura ar fi o combinatie intre rezultate, popularitate si bani. Fiecare dupa cum se apreciaza pe sine si stie sau afla cate parale face.
Desi pare relativ, cariera se alege, se construieste si deci se dobandeste si se demostreaza, indiferent daca este incununata de real succes material palpabil sau succes calitativ prin filtrul satisfactiei si al rezultatelor.
Oricum ar fi, cel mai important este sa alegi o cariera pe care ti-o doresti cu adevarat, caci doar asa vei rezista in timp si vei fi fericit cu succesul creat. In cele din urma, fericirea este sa-ti doresti cu adevarat ce ai ales sa faci in viata, iar o cariera nefiind fericit cu ceea ce faci nu are cum sa se transfomre nici macar intr-o amintire placuta.