16 august 2012

Luna Progresata – fundamentul (emotional) pentru actiunile noastre


Luna, in viziune astrologica, simbolizeaza emotiile, sufletul si nevoile noastre sufletesti, trecutul si trairile interioare (printre alte semnificatii). Emotiile si trairile interioare se manifesta diferit la fiecare dintre noi si ne aduc in prim plan anumite simtiri care converg in actiuni concrete. Asadar, Luna este foarte importanta in analizele astrologice si are legatura atat cu nevoile noastre, cu vocea interioara, cat si cu anumite perspective de viitor.
Cand analizam un profil astrologic sau o perspectiva  in viziune astrologica, prin interpretarea hartii natale sau a tranzitelor, este esential sa pornim analiza cu interpretarea Lunii Progresate (in progresii secundare) in care 1 zi este echivalenta in acest caz prin tranzit lent, cu 1 an. 
Aceasta ne ofera informatii si indicii semnificative despre cum arata cadrul in care se intampla anumite lucruri, fundamentul pe care se contureaza anumite aspecte ale vietii noastre. 
Luna Progresata ajuta mult la intelegerea si clarificarea contextului in care se petrece viata noastra la un anumit moment, fiind un trigger esential de fond pentru concretizare prezenta si viitoare.
In cadrul unui ciclu, Luna are nevoie de aproximativ 28 zile pentru a parcurge un tur complet al zodiacului (prin case si semne astrologice/zodii). 
Atunci cand se afla in progresie (secundara), Luna Progresata tranziteaza aproximativ pentru 2 ani si jumatate o casa / un sector al vietii noastre, iar pe parcursul perioadei respective actioneaza asupra fondului noastru emotional in functie de influentele si vibratiile conferite de semnul zodiacal respectiv si a semnificatiei casei astrologice respective.
Astfel, Luna Progresata intalneste in tranzitul sau, elemente importante din harta natala sau planete aflate in tranzit, alcatuind astfel un cadru complex si concludent pentru interpretari dintre cele mai diverse. 
Totodata, Luna Progresata ofera informatii pretioase despre maniera in care evoluam emotional si profund. 
Astfel, in tranzitul prin case, Luna Progresata preia si ne transmite subtil energia semnului/zodiei, dar in special a casei tranzitate. 
Tranzitele Lunii Progresate prin casele angulare 1, 4, 7 si 10 sunt cele mai puternice si totodata definitorii pentru noi etape si schimbari importante.