9 octombrie 2016

Horoscop pentru 23.sept.-18.oct.2016 - Venus in tranzit in Scorpion: placeri nevinovate


Iubirea e totala sau mai bine nu mai e, ori imi place ori nu, ori vreau totul ori nimic. Nu ma mai joc, nu mai accept compromisuri! 
Oare nu risc sa-mi compromit sufletul cu limitari si corzi intinse la maximum?

Atata radicalism si chiar agresivitate in a percepe iubirea, placerea, banii si altele care stau in controlul nostru, stie doar Venus in tranzit prin Scorpion pana pe 18 octombrie 2016. 
De aceasta data, parcurgand Scorpionul, schimba energia fata de efectul tranzitului prin Balanta. 
Noroc totusi ca avem Soare, Mercur si Jupiter inca in Balanta si ne mai ajuta cu o conduita orientata spre uniune si echilibru.

  • Vreau sa iubesc, dar sa fie cum vreau eu si sa stiu ca detin controlul sentimentelor mele. Dar totusi, cata nevoie am cu adevarat de acest control si mai ales, pentru ce?
  • Ma simt confortabil cand stiu ca stapanesc situatia inimii mele, a resurselor mele si a ceea ce pot face atragand totul in interesul meu. Dar, nu cumva imi place mai mult ca am controlul?
Iata indemnul curajoasei Venus in  aceasta perioada. 
Iubirea e perceputa altfel, bilantul si evaluarea a ceea ce simtim devine totul sau nimic, tot ceea ce ne place trece printr-un filtru al masurii. 
In acest context astral destul de dificil, dar interesant si necesar, a avea capacitatea de a vedea o eventuala cale de mijloc poate fi o provocare foarte constructiva. N-ar fi o idee buna sa facem din calea de mijloc un scop benefic?
Tema pentru acasa!😊

Luna Neagra aka Lilith face conjunctie cu Venus in Scorpion si astfel de activeaza o nevoie aparenta dar stridenta de control, anumite frici si temeri, chiar obsesii in cazul unora. Atentie la ce pare a fi complet, total, totul. Multe par asa, putine au o esenta pe masura. Atentie la bani, castiguri si investitii, pasiuni si iubiri ce par desprinse din imagini de film, ce pot ascunde traume, dependente si dorinte ascunse.
De ce ne este teama cu adevarat, de fapt?
Ce se ascunde in spatele nevoii dominante de control?
Ne pedepsim pe noi insine alegand o varianta extrema si radicala, din care variante am avea de fapt?
Interesant de gandit;-)

Din 18 octombrie, se mai degaja densitatea atmosferei sufletesti si ne indreptam mai entuziast spre o mai buna structurare si rationalizare a filosofiei de viata pe care ne place sa o acceptam si sa o aplicam in viata noastra.

Pana atunci, sa incercam sa intelegem masura si perimetrul in care lasam sentimentele sa fie si cum ne putem trai inima cu tot ce simte si ii place.
Uneori avem nevoie de depasirea unor limite, de exagerari intime si personale si de fortare interioara pentru a fi in stare sa gasim solutii la problemele esentiale de viata.
Alteori, din echilibru si nevoie de provocari, deranjam linistea si zona de confort pentru a fi in stare sa (re)gasim increderea, care ne da capacitatea de a nu gasi necesara vreo exagerare.

Placeri diverse si suficiente sa avem!

Articol publicat si pe revista digitala www.jumbrella.ro